Milena Brajović

Tetka Milena

Milena je bila tetka moje majke koja je za mene bila velika inspiracija. U Boku je dolazila ljeti na odmor. Ona je žena koja je ostavila dubok trag na djetinstvo dvije generacije moje porodice.

Zbog porodične tragedije, gubitka svog mladog brata, mog đeda,  svoj život i ljubav posvetila je bratovoj porodici i svojim roditeljima zajedno sa mojom divnom bakom Bebom, postaju stub porodice.

Naučile su nas da  žrtvovanje ne znaći samo odricanje, da žena može biti samostalna, da može biti hrabra i kad je najstrašnije.

Tetka Milena

“Samo život proživljen pružajući ljubav za druge, vrijedi da bude proživljen”. Tako glasi misao jednog književnika, koja mi se urezala u sjećanje. Ona je bila i teta, i ćerka, i otac, i zaova. A moja divna baka Beba  je bila, i otac, i majka, i snaha, i sestra i opet sve to kao jedno.

Proživjele su kao istinske borkinje za ljepši i bolji život svojih rođenih i dragih. Toplina i neizmjerna ljubav je zračila oko njih, a od te aure duginih boja i mi se napajamo i šaljemo dalje dobre vibracije.

 

Poslala: MIlijana Istijanović